Preşedintele Traian Băsescu a semnat, aseară, un decret privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional "Serviciul Credincios" în grad de cavaler fostei noastre colege, Maria Petraşcu, care a murit marţi. Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, distincţia a fost oferită „în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru obiectivitatea şi profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul unei cariere de excepţie în presă, reprezentând un exemplu pentru tinerele generaţii de jurnalişti“.

În 21 decembrie '89, dimineaţa, Maria Petraşcu anunţa în redacţia ziarului "Drum nou" că este în doliu după copiii de la Timişoara. În 22 decembrie '89, împreună cu soţul ei, Marius Petraşcu, şi alţi colegi şi tipografi au scos primul ziar liber din Braşov, „Libertatea“, iar după revoluţie a scris pentru mai multe ziare locale. În ultimul an de viaţă şi-a publicat articolele pe www.ziare.ro

Maria Petraşcu va fi înmormântată astăzi.


Comentarii

UNFORGIVEN Culmea tupeului : Intr-adevar trbuie sa fii betonat intr-un sarcofag de tupeu ca sa faci un asemenea gest, dupa articolele denigratoare si jignitoare din oficioasele prezidentiale Curentul/Evenimentul Zilei/ Romania Libera, care referitor la evenimentele din 15 noiembrie 1987 sau 21 decembrie 1989 - de la Brasov, o faceau securista si informatoare implantata langa propriul sot. RUSINEEEEEE ! PS: Poate ni se ofera una calda pe langa cea rece cu Arafat !

12 ianuarie 2012 11:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.