O femeie şi-a găsit sfârşitul pe patul de spital, după ce medicii care ar fi trebuit s-o îngrijească au comis nu mai puţin de 140 de greşeli în tratarea sa, scrie Daily Mail în ediţia on-line. Christina Lofthouse avea 67 de ani când a ajuns la Spitalul St. James din Anglia, în noaptea Revelionului din 2010.

Acuzaţiile vin din partea fiului său care spune că, imediat după ce a fost internată, femeia a fost lăsată într-un scaun cu rotile ore întregi şi avea o infecţie urinară, pentru care nu a primit antibiotice timp de o zi. Apoi, i-a fost prescrisă greşit medicamentaţia.

Asistentele medicale nu i-au monitorizat starea, femeia a fost omisă la consultul de a doua zi, iar dosarul său medical era incomplet.

Prin urmare, starea femeii s-a agravat şi, după trei zile de internare, aceasta a murit în urma infecţiei.

Fiul său, Tim Lofthouse, a identificat după moartea mamei sale nu mai puţin de 140 de greşeli în notele s medicale ale femeii: "Din punctul meu de vedere, nu a fost îngrijită de niciun fel. Elementele de bază au fost greşite în întregime. Nu ştiu cum s-a putut întâmpla acest lucru, doctorii nu şi-au făcut datoria, la fel şi asistentele", a declarat acesta, care a acţionat în instanţă Serviciul Medical de Stat din Anglia.

Christine Lofthouse, care suferise un atac cerebral cu un an înainte de deces, mai fusese tratată de patru ori de afecţiunea din cauza căreia a decedat, infecţie urinară.

Tim Lofthouse spune că a primit oficial scuze pentru tratamentul greşit aplicat mamei sale.


Comentarii

Cine e de vina Basescu e de vina!

11 ianuarie 2012 11:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.