Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 s-a produs marţi în largul statului Papua Noua Guinee, dar nu s-a emis nicio alertă de tsunami, a anunţat institutul american de geofizică USGS, citat de AFP şi Mediafax.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de zece kilometri, epicentrul fiind situat la 163 de kilometri nord-est de Kandrian, pe insula New Britain, şi la 576 de kilometri de capitala Port Moresby.

Potrivit Geoscience Australia, care estimează magnitudinea acestui cutremur tot la 6,3, seismul s-a produs în apropierea coastelor.

"Locuitorii din această zonă au resimţit cutremurul foarte intens", a declarat sesimologul David Jepsen pentru AFP, adăugând că unele structuri vulnerabile ar fi putut fi avariate.

Regiunea, în care se află mai mulţi vulcani activi, este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, la joncţiunea mai multor plăci tectonice. Este una dintre zonele din lume în care cutremurele şi erupţiile vuclanice sunt cele mai frecvente.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 a fost înregistrat vineri în largul aceleiaşi zone, dar nu a fost emisă nicio alertă de tsunami şi nu au fost raportate victime sau pagube semnificative.

Un tsunami, provocat de un cutremur submarin, a provocat moartea a aproximativ 2.000 de persoane, în 1998, lângă Aitape, pe coasta de nord-vest a ţării.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.