Turcia a solicitat, în mod excepţional, organizarea unei reuniuni de urgenţă a NATO, ca urmare a situaţiei de insecuritate din Irak, după ce militanţi ai unui grup având legătură cu Al-Qaida au ocupat mai multe oraşe şi au încercuit rafinăriile. La trei ani după plecarea trupelor americane din Irak, ţara este din nou în haos, ameninţată de conflicte tribale şi religioase, între sunniţi, şiiţi şi kurzi, constată JURNALUL NAŢIONAL.

Patruzeci şi opt de persoane sunt sechestrate de insurgenţi islamişti în consulatul Turciei din oraşul irakian Mosul, printre ostatici figurând consulul turc şi copiii acestuia, anunţă un oficial turc. De cealaltă parte, Turcia va riposta „foarte dur“ în cazul în care vieţile celor 48 de ostatici turci de la Mosul vor fi puse în pericol, avertizează Ministerul de Externe de la Ankara. „Toate părţile trebuie să ştie că, dacă le vor face şi cel mai mic rău cetăţenilor noştri, vom lansa represalii severe“, precizează Ministerul turc de Externe, citat de GÂNDUL. În afară de cei 48 de oficiali turci, alţi 31 - şoferi de camion răpiţi marţi - sunt ţinuţi ostatici la Mosul.

Premierul irakian Nouri al-Maliki a declarat „stare de maximă urgenţă”, şi a cerut parlamentului să instaureze legea marţială, după ce forţele guvernamentale au părăsit oraşul, la finalul mai multor zile de lupte crâncene, anunţă ADEVĂRUL. Mosul este al doilea oraş din ţară care a ajuns


Comentarii

Euro-Paul: Felicitari calduroase americanilor pentru noua "creatie" (virtuala)!!! L-au "creat" ex-nihil, sau plecând de la un proiect anterior? Probabil ca alde Obanana (si co-babuinii sai) se vad deja cu saci-n carutza în Ucraina, si vor acum sa-i puna de o noua "criza" în Orient, nu?

12 iunie 2014 9:48

eugen Deci Bin Laden nu e o persoana ci o idee, un ideal, o speranta, un tzel,.... Din nefericire, Lumea e mai complicata decat se vede de dincolo de Ocean!

12 iunie 2014 9:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.