Ioan Niculae s-a autointitulat preşedintele grupului de firme InterAgro alcătuit din şase combinate chimice - deşi fiecare este personalitate juridică distinctă - iar factorii decizionali din Ministerul Economiei, ANRE şi Romgaz l-au tratat ca pe şef al grupului, preluând argumentele acestuia.

Ioan Niculae a stabilit relaţii la nivel de minister şi Romgaz, deşi societatea pe care o reprezenta nu îndeplinea cerinţele pentru a beneficia între anii 2008-2010 de facilităţi, nici măcar în cunatum de 17 dolari/mmc, aşa cum beneficiase între 2005-2007, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Deşi ştia ce datorii avea către Romgaz, prin interpuşi, Niculae, a obţinut decizii ale ministrului Economiei, "prin care interesul său financiar era apărat în dauna bugetului public", au precizat sursele citate.

Ion Niculae a obţinut reducerile comerciale prin justificarea formală că este un mare consumator industrial, care produce îngrăşăminte chimice şi are peste 6.000 de angajaţi pe care va trebui să-i disponibilizeze dacă statul nu îi acordă sprijin.

Din producţia de îngrăşăminte chimice obţinută, cea mai mare parte însă a exportat-o.Pentru a accesa facilităţile oferite de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) şi Romgaz, obţinute în urma influenţelor exercitate de Niculae, acesta a creat formal grupul de firme InterAgro şi s-a autointitulat preşedinte al acestui grup, susţin sursele citate.

Integral pe GândulComentarii

Marian Pe cine o mai fi suparat si el? Nu a mai sarit la cap cat si unde trebuia? S-o fi dat si cu PSD- ca pana la urma nu se stie cine vine la putere si e bine sa fii prieten cu toti, si o fi suparat PDL-ul.

10 ianuarie 2012 13:00

exe Ce usor se arunca cu gunoi...dintr-o singura trasatura de condei. Care sunt argumentele ce stau la baza articolului??? Cred ca acestea sunt..SURSE si INTERESE. Hai sa lasam DIICOT sa finalizeze "ancheta" cu subminarea economiei si siguranta energetica(!?) si apoi sa aruncam cu oua clocite . Stau si guget, cunosti expresia "deondologie profesionala ?" Cate ore ai petrecut cu documentarea/verificare si apoi sa dai drumul la articol. Cred ca pret de un telefon si cca 10 min. copy/paste

10 ianuarie 2012 11:36

cosma racoare Ordinar nenorocit - la groapa cu el !!!! Impreuna cu cei care l-au ajutat !!

10 ianuarie 2012 10:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.