Companiile din IT iși promovează produsele în campaniile de publicitate pe ideea că ele ne vor simplifica viața, dar de cele mai multe ori ele ne creează, de fapt, mai multe probleme.

Acest lucru se aplică mai mult în cazul PC-urilor care, și în ziua de astăzi, necesită o mulțime de cabluri utile legăturilor între partea de hardware și periferice, haosul creat de ele solicitand mult spațiu. Nu e o imagine prea plăcută și de multe ori este chiar o aventură să-ți croiești drum printre alte cabluri spre un port liber pentru a putea conecta un stick sau orice alt dispozitiv.

Există totuși destule variante de a face curățenie printre cabluri și a restabili ordinea pe un birou dezordonat.

Pentru a “îmblânzi” aceste cabluri există o serie de instrumente simple și ieftine , cum ar fi un aparat de etichetat, pentru a avea o evidenta asupra fiecarui cablu la ce se conectează. Știm că nu este o plăcere să aranjezi cablurile zi de zi și poate doriți să scăpați de ele definitiv, se poate, dar aveți nevoie de o investiție ce vă va ajuta pe termen lung și vă va scăpa de majoritatea cablurilor din spatele biroului.

În primul rând, tastatura și mouse-ul le puteți înlocui cu unele wireless sau care funcționează prin bluetooth. Următorul pas ar fi să vă schimbați imprimanta cu un model wireless, deși puțin mai scumpă, veți avea avantajul să conectați la ea mai multe dispozitive în același timp (laptopuri, tablete sau smartphone-uri).

Dacă aveți hard disk-uri externe a căror cabluri vă deranjează, nu vă faceți griji, au apărut și modele fără fir. Pe lângă asta au apărut routere Wi-Fi ce au un port USB, care poate fi folosit pentru a conecta un hard disk extern.

Vreți să mai scăpați și de alte cabluri? Alegeți un monitor wireless. Cei de la Intel au scos o versiune valabilă pentru laptopuri și PC-uri. Aveți nevoie doar de un adaptor, conectat la unitatea centrală, pentru afișajul wireless al monitorului dumneavoastră. Dacă faceți și acest pas, merită să schimbați și locul monitorului. Există diferite suporturi pentru a prinde monitorul de perete, și astfel, veți avea mai mult spațiu liber pe birou.

Si cei de la ASUS, in pas cu tehnologia avansată, au reusit sa creeze diferite unități centrale de PC-uri în miniatură la un preț de 175 de dolari. Nu sunt la fel de performante ca cele pe care le cunoaștem, dar pentru un utilizator mai putin pretentios sunt foarte bune și ocupă foarte puțin spațiu.

Iata ca din fericire există multe opțiuni privind organizarea cablurilor, mergând pana la eliminarea lor definitivă. Alegerea unui suport diferit pentru monitor sau o unitate centrală mult mai mică alaturi de sugestiile prezentate, pot elimina disconfortul creat de cablurile dispozitivelor folosite in viata de zi cu zi.

Integral pe România LiberăComentarii

Bruno Cu alte cuvinte, suntem rugati frumos sa nu mai folosim cablurile si sa trecem, cu tot ce avem, complet pe wireless. In acest fel noi scapam de cabluri si Big-Brother va fi multumit de ajutorul acordat de catre noi. Avand in vedere si celelalte posibilitati de memorare a datelor personale in "Cloud"-uri si aplicatiile de socializare unde deja ne-am lasat pantalonii in vine ... totul este asezat pe tava pentru oricine doreste sa ne cunoasca sfera privata. Cu alte cuvinte, cuvantul "sfera privata" va fi doar o expresie pur teoretica si complet neconforma cu realitatea. Pentru ca oricand si oriunde se va gasi cineva care va sti mai multe decat noi, despre noi, tinand cont ca noi mai uitam cateodata lucruri pe care le vom considera neimortante la un anumit moment dat. Insa internetul nu uita. Chiar daca noi am dori sa uite. Si pentru cineva care ar dori sa afle cate ceva despre cineva anume, cineva care nu are timp la dispozitie sa rascoleasca internetul, va multumi industriei electronice c-a inventat wireless si bluetooth. Va citi parolele noastre in timpi reali! Astfel incat nu suntem numai cu pantalonii in vine dar ne aflam si in patru labe cu pantalonii in vine. A ramas doar sa multumim frumos pentru toate facilitatile create de firmele cu tehnologie fara fir, pentru a ne lasa multumiti pe la spate,, cand vor ceilalti. Noi vom putea, doar daca ne vom prinde ce se intampla, sa intrebam doar ... cum sa ne asezam(setam), pentru a nu crea probleme in a ne "prezenta" tuturor, sfera noastra privata. Probabil ca multi nici nu intelegeti despre ce labaresc eu aici. Fericitilor!

4 iunie 2014 22:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.