Mii de peşti morţi plutesc de câteva zile într-un canal colector din judeţul Arad, iar autorităţile suspectează o poluare a apei, informează Mediafax.

Pescari şi localnici din Turnu, localitate aflată la graniţa cu Ungaria, au observat, în ultimele zile, că tot mai mulţi peşti mor în Canalul Criş, un canal colector al apelor pluviale de pe terenurile agricole, care porneşte din Ungaria, iar apa este pompată după 29 de kilometri în Râul Mureş, în zona oraşului Pecica.

Reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Arad, instituţie care administrează canalul, dar şi ai Gărzii de Mediu şi Direcţiei Sanitare Veterinare, au mers la faţa locului pentru a încerca să stabilească în ce împrejurări s-a produs mortalitatea piscicolă.

Potrivit şefului ANIF Arad, Gheorghe Pele, se suspectează o poluare a canalului, pentru că segmentul afectat este în amonte şi în aval de un pod.

"Este posibil ca cineva să fi deversat de pe pod substanţe toxice, cum ar fi pesticide. Cum în această perioadă nu pompăm apa din canal în Râul Mureş, apa nu este în mişcare, iar poluarea nu s-a extins", a declarat, miercuri, Gheorghe Pele.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare spun că au prelevat probe de apă, pe care le-au trimis la un laborator din Bucureşti, iar rezultatele sunt aşteptate săptămâna viitoare. Dacă analizele vor confirma că apa a fost poluată, autorităţile vor sesiza organele de urmărire penală.

Integral pe România LiberăComentarii

Breaking News!!! Doi dintre pestii morti au fost resuscitati la Spitalul de Urgenta si autoritatile spera sa-i poata audia în legatura cu tragedia care le-a adus moartea semenilor lor - ramâneti cu noi, va tinem la curent cu ultimele tâmpenii la care nici nu v-ati putea gândi!!! Cu respect, Redactia RL

4 iunie 2014 18:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.