Membrii în viaţă ai trupei Led Zeppelin au fost acţionaţi în instanţă sâmbătă, de reprezentanţii fostului chitarist al trupei Spirit, Randy California (decedat în 1997 – n.r), pentru drepturile de autor ale piesei „Stairway To Heaven“, relatează CNN.


La începutul lunii mai, membrii trupei Led Zeppelin au fost acuzaţi de avocatul trupei Spirit că primele acorduri din legendara baladă rock „Stairway to Haven“, compusă de Jimmy Page în 1971, sunt copiate după melodia „Taurus“, compusă de Randy California, în 1968, pentru trupa sa, „Spirit“.

În actele depuse sâmbăta la tribunal se arată că: „Spre sfârşitul anului 1968, o nouă trupă, pe nume Led Zeppelin, a început să concerteze pe teritoriul Statelor Unite, în deschiderea spectacolelor formaţiei Spirit. În acest timp, Jimmy Page, chitaristul trupei Led Zeppelin, s-a familiarizat cu piesa «Taurus», dar şi cu celelalte melodii din repertoriul celor de la Spirit. În câteva interviuri din acea perioadă, chiar Page a declarat că piesele marca Spirit sunt «foarte bune», iar prestaţiile live ale trupei îl ating la «un nivel emoţional»“.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.