Patru membri ai unei grupări de falsificatori de bani din Galaţi au fost arestaţi în urma a şapte percheziţii organizate de poliştii şi procurorii de crimă organizată, care au găsit la aceştia 1.600 de euro falşi, informează Poliţia Română.

"La de 20 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat şapte percheziţii, pe raza judeţelor Brăila şi Galaţi, la membrii unei grupări infracţionale specializate în punerea în circulaţie de bancnote euro falsificate, precum şi la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale administrate de aceştia", informează MEDIAFAX.

La percheziţii, în locuinţele a doi dintre suspecţi au fost găsiţi 1.600 de euro, în bancnote de 50 şi 100 de euro, despre care poliţiştii bănuiesc că sunt false.

Conform anchetatorilor, începând din septembrie 2013, în oraşele Galaţi şi Brăila s-ar fi pus bazele nunei grupări de falsificatori de bani care, ulterior, ar fi folosit bancnotele ca să cumpere maşini second hand.

Cei patru bărbaţi arestaţi preventiv sunt bănuiţi că ar fi introdus în România aproximativ 10.000 de euro, în bancnote de 50 şi, respectiv, 100 de euro contrafăcute, pe care le-ar fi luat din Grecia.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.