Dupa ce au analizat cu atentie sondajele, nu alea manarite de PSD, ci alea realizate chiar de ei, liberalii au inteles ca ii asteapta o infrangere rasunatoare. Ca sa-si salveze cat de cat imaginea, penelistii au decis sa-l puna-n fereastra pe Klaus Iohannis.

Prim-vicepresedinte al PNL, Iohannis nu s-a omorat cu lansarile si mitingurile electorale, lasand greul campaniei pe umerii altora. A pozat pentru un afis, a iesit de cateva ori in conferinta la Sibiu si cam atat. Ba mai mult, a anuntat din start ca el nu-si asuma un posibil esec la europarlamentare si ca nu joaca acest meci cu mandatul pe masa. „Nici nu o sa demisionez, nici nu o sa fiu demis din vreo functie politica si nici nu mi se pare o solutie la ceva”, a precizat Iohannis. Chiar si asa, in lumina capitalului de imagine pe care il are, liberalii sunt nevoiti sa se ploconeasca in fata edilului de la Sibiu.

Despre care se spune ca va fi vedeta reuniunii de partid care va avea loc vineri. Astfel, potrivit acestora, exista mari sanse ca la finalul Delegatiei Permanente sa fie anuntat, cu surle si trambite, un tandem Crin Antonescu, presedinte – Klaus Iohannis, premier. Informatie confirmata chiar de primarul Sibiului, care a declarat ca este dispus sa-si asume acest rol. „Eu cred ca ar fi o situatie buna ca PNL sa dea un prim-ministru. Daca as fi eu acesta, cred ca suntem capabili si avem resursele sa construim un guvern care sa guverneze, nu sa administreze”, a mai spus Iohannis. Formula care urmeaza sa fie promovata vineri va dura insa pana pe 25 mai, perioada in care prim-vicepresedintele PNL va fi purtat ca sfintele moaste prin tara. Ulterior, daca Antonescu va continua sa se prabuseasca in sondaje, primarul Sibiului va fi „avansat” de la premier din umbra la prezidentiabil cu sansa. De altfel, penelistii au inceput deja sa lucreze la acest proiect, explicand cum stiu ei mai bine ca principala calitate a viitorului lor candidat este ca „vorbeste putin si face mult”.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.