Fiecare român a cheltuit anul trecut pe şampon 2,7 euro, sumă care i-ar ajunge să cumpere doar o sticlă de produs.

Suma cheltuită de un român pentru şampon este de două ori mai mică decât cea cheltuită de un ceh sau un polonez şi de trei ori mai mică decât cea dată de un neamţ, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

„România este pe ultimul loc în Europa la cei mai mulţi indicatori privind nivelul de trai, astfel că era greu de crezut că va fi pe o altă poziţie în ceea ce priveşte consumul de produse de igienă personală“, spune analistul economic Aurelian Dochia. Jucătorii din piaţă spun că în cazul şamponului rata de penetrare este de peste 90%, însă consumul per capita este mic din cauza frecvenţei reduse de utilizare în mediul rural şi din cauza faptului că persoanele cu venituri sub medie preferă să cumpere produse cu un gramaj mare şi cu un preţ mic.

Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

Ileana Ionescu Aiureli! Adica oamenii de la tara nu-si spala parul .Nu am vazut asa ceva! Ce informatie ne ofera si Z.F.,mai exact compania Euromonitor,nu inteleg nici pe Dn.analist A.D. Sigur,or mai fi cateva persoane varstniceice care folosesc sapunul,lesia dar lumea de la tara nu este nespalata.Deasemeni,pasta de dinti si periuta lipsesc la multi varstnici pt.ca nu au ce spala.La closete,hartia igienica nu se folosesta ca atunci cand folosest W.C.ul,din abundenta,pe post de prosop de hartie sau in locul lui.Se folosesc servetele de bumbac pt sters pe maini Cum s-a calculat? S-au : sampoanele la milioanele de romani raportati in campaniile electorale?

14 mai 2014 22:43

COMUNISTU' Si, daca sunt unii, asa ca mine care n-am renuntat la sapunul facut in casa si clatirea cu otet, asa ca la mama acasa, pe noi unde ee pui, trebuie neaparat sa folosesim shampon ca sa fim intr-un sondaj??!!!! Doar asa se chema ca ne spalam pe cap si pe corp?! Sapunul de casa va face rau??!!! Se poate face si cu ierburi aromatice si este mai bun de multe ori decat cel industrial.

14 mai 2014 11:18

unu vorbeste prostii tipul asta , este pe linga subiect, nu face o analiza profunda si nu i-a in calcul milioanele de romani care lucreaza afaracare trimit marfa acasa pentru alte citeva milioane ,plus marfa vinduta la negru si o sa vada la ce calcule ajunge , nemaipunindsi faptul ca romanul sta mult sub dus si in cada , pe cind neamtul sau francezul abia daca se uda si inchide apa ca zice ca merge contorul.

14 mai 2014 8:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.