Pe lângă taxele oficiale percepute de bisericile din România, în cazul unei înmormântări rudele celor decedaţi sunt nevoiţi să scoată din buzunar alţi bani în funcţie de biserica sau de preotul la care merg. „Adevărul“ vă prezintă lista preţurilor neoficiale percepute pentru înmormântările din ţară.

SATU MARE

Tarifele de înmormantare practicate diferă de la o localitate la alta. Costurile legate de acest trist eveniment sunt determinate nu numai de serviciile la care trebuie apelat în astfel de cazuri, ci şi de pretenţiile familiei îndoliate. „După moartea bunicii mele am sunat la o firmă de servicii funerare şi am ales un pachet complet tradiţional la un preţ de 2.485 lei. Apoi am mers la cimitir şi biserică şi am negociat cu preotul tariful slujbei. Bunica, o femeie prevăzătoare, îşi cumpărase din timp un loc de veci în cimitir. Am mai plătit preotului 150 lei pentru slujbă, 450 lei pentru trei gropari“, spune o sătmăreancă ce şi-a îngropat bunica nu de multă vreme.

VASLUI

Tarifele pentru o înmormântare creştină variază de la o parohie la alta. În zona Moldovei, creştinii ţin foarte mult la respectare tuturor tradiţiilor ce ţin înmormântare. Prin urmare, serviciile religioase au tarife prestabilite şi nimeni nu coboară sub preţul împământenit. Vom prezenta doar cele mai mici tarife practicate. Slujbele preotului, cu tot cu stâlpi, costă 350 de lei. Pentru dascăl, rudele decedaţilor trecbuie să mai achite 150 de lei. Clopotarul primeşte 30-40 de lei, iar oamenii bisericii care cară podoabele (5 la număr) primesc câte 30 de lei fiecare.Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.