Bucovina a fost cea mai solicitata regiune turistica a Romaniei in perioada Revelionului, devansand, pentru prima oara, statiunile din Valea Prahovei.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), gradul de ocupare a statiunilor turistice a fost, in medie, de 95 la suta in perioada Revelionului. In Bucovina, gradul de ocupare a fost de 98 la suta, fata de 97 la suta in judetele Prahova si Brasov. Judetul Hunedoara a avut un grad de ocupare de 95 la suta, iar Maramuresul – 85 la suta.

Avantajele Bucovinei: turismul rural si preturile mai mici

“In Bucovina marea atractie este turismul rural, care nu se poate practica pe Valea Prahovei. Exista in schimb turism rural in zona Bran – Moeciu din judetul Brasov, dar acolo sunt preturi ceva mai mari decat in Bucovina. Pe de alta parte, in judetele Prahova si Brasov ajung de regula turistii din Bucuresti, iar in Bucovina vin cei din Transilvania si Moldova”, a explicat, pentru Green Report, Traian Badulescu, consultant de turism. De Revelion, o pensiune de 4 stele din Voronet a avut un tarif de 1800 lei de persoana, pentru patru nopti de cazare in regim demipensiune. In opinia lui Traian Badulescu, interesul turistilor pentru Bucovina a fost stimulat si de campaniile de promovare derulate atat pe plan local, cat si la nivelul MDRT.
Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.