Toate știrile din categoria: Stil de viață

Semnele pe care ni le dă corpul că ceva nu e în regulă

Literatura momentului e din ce în ce mai axată pe legătura strânsă dintre minte şi corp, despre obiceiurile simple pe care le-am uitat şi la care ar fi bine să revenim. Nu mai mâncăm la timp, nu mai dormim, nu mai mergem, facem aproape totul să ne stricăm singuri. Una dintre cărţile cele mai bine vândute acum la noi...

Citeste tot articolul...

Studiu: Alimentele ultra-procesate cresc riscul de hipertensiune arterială

Un consum sporit de alimente ultra-procesate creşte riscul de a dezvolta hipertensiune arterială, conform unui studiu realizat în Israel, a anunţat Universitatea din Haifa (UH), relatează duminică agenţia Xinhua. Studiul a constatat de asemenea că alimentele ultra-procesate cresc riscul de exces de grăsimi în sânge (hiperlipidemie),...

Citeste tot articolul...

Ouăle pe bază de plante vor intra pe piața din Europa. Din ce sunt făcute

Producătorul de alimente alternative Eat Just Inc. a mai făcut un pas pentru vânzarea ouălor sale produse din fasole Mung pe piaţa din Europa, o piaţă cheie pentru produsele alimentare pe bază de plante, transmite Bloomberg. Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a decis că produsul este sigur, ceea ce...

Citeste tot articolul...

Cele mai dulci mituri, spulberate. Zahărul brun este la fel de dăunător, mierea se comportă identic în organism

Există zahăr alb și zahăr brun, dar este doar o diferență de culoare, asta trebuie să rețină oamenii. Conștiința noastră, ca să se simtă mai împăcată, caută tot timpul variante de zahăr mai sănătos; nu există așa ceva. Când mâncăm ceva dulce este exclusiv pentru plăcerea gustului, pentru că în organism...

Citeste tot articolul...

Cum arată farfuria ideală atunci când vrem să slăbim. „Nu ne îngrășăm dintr-o masă”

Farfuria ideală trebuie să aibă jumătate de suprafață acoperită cu legume, proteinele (carne, pește, ou, brânză) și făinoasele ocupă câte un sfert dintr-o farfurie care ar trebui să aibă 20 cm în diametru. Pâinea poate fi inclusă în masă, însă doar o felie. În cazul cartofilor, pastelor și orezului este recomandat...

Citeste tot articolul...

Nutriționistul Mihaela Bilic: Produsele expirate nu sunt obligatoriu și stricate. Tone de mâncare ajung la coșul de gunoi

Nutriționistul Mihaela Bilic scrie într-o postare pe Facebook că unele produse expirate pot fi consumate chiar și la 2 ani de la depășirea termenului de valabilitate. Aceasta avertizează că tone de mâncare ajung la coșul de gunoi chiar dacă puteau fi încă consumate. Potrivit dr. Bilic, unele produse expirate nu sunt obligatoriu...

Citeste tot articolul...

Otrava asta îţi distruge oasele, însă o bei în fiecare zi! Sigur nu ştiai asta!

Este foarte greu să scapi de obiceiurile proaste şi este atât de simplu să renunţi la obiceiurile bune. Consumi această otravă în fiecare zi, fără să ştii cât de rău îţi face. Multe persoane nu ştiu ce efecte negative are consumul de suc acidulat asupra sănătăţii. Conform cercetătorilor, sucul este otravă în...

Citeste tot articolul...

Gustări inteligente care te scapă de burtă. Mănânci bine și sub 100 de calorii

Gustările inteligente, sub 100 de calorii, pot face diferența între pierderea de kilograme și încercarea nereușită de a scăpa de burtă. Ești mereu tentant să iei ceva dulce sau un sandwich pentru a-ți potoli foamea. Din nefericire însă alimentele cu un conținut ridicat de zahăr nu te ajută decât pentru scurt timp...

Citeste tot articolul...

Trei greșeli matinale care îți „fură” energia și te fac să te simți obosit toată ziua

Trei greșeli matinale care îți „fură” energia și te fac să te simți obosit toată ziua Majoritatea dintre noi avem trei obiceiuri proaste care ne împiedică să avem o energie în fiecare zi. Un medic dezvăluie de ce suntem obosiți dimineața și explică cum să evităm această oboseală constantă. Există...

Citeste tot articolul...

Mare atenție. Nutriționiștii spun exact câte dulciuri putem consuma pe zi. Peste, este pericol

Majoritatea copiilor și a adulților au o slăbiciune pentru dulciuri. Zahărul este consumat sub foarte multe forme și în cantități prea mari, iar recomandat recent în domeniul nutriției ne sfătuiesc să reducem cantitatea de „vechi adăugat” din alimentația zilnică. Zahărul adaugă acest vechi introdus în compoziția...

Citeste tot articolul...