Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), susținută de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), a declanșat o campanie amplă care urmărește stoparea fenomenului de dispariție a cinematografelor, numită "Salvați Marele Ecran!"

"În prezent, România este țara europeană cu cele mai puține ecrane raportat la numărul de locuitori. Dacă, în 1990, existau aproximativ 450 de cinematografe, astăzi au supraviețuit mai puțin de 30. În mai puțin de 20 de ani, numărul spectatorilor a scăzut de 50 de ori față de anii '90 și mai puțin de zece cinematografe au fost modernizate. 78% dintre orașele României nu au niciun cinematograf funcțional", se arată într-un comunicat de presă transmis luni AGERPRES.

Un site interactiv — www.salvatimareleecran.ro—, un program special de filme la TIFF, campanii de crowdfunding, o caravană prin țară, alături de seminarii și dezbateri cu specialiști din Europa Centrală și de Est, sunt câteva dintre acțiunile acestei campanii.Integral pe AgerpresComentarii

Letca Felicitari ! Este absolut necesara o astfel de initiativa care, printre altele, sper ca va gasi solutia de a activa cea a mai ramas din caminele culturale unde se rulau saptamanal filme sau de a suplini cumva lipsa acestora.

14 aprilie 2014 16:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.