Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Suntem abia la începutul lui 2014, dar s-ar părea că achiziţia anului a avut deja loc. Facebook a achizţionat serviciul de mesagerie instant WhatsApp pentru suma de 16 miliarde de dolari, iar angajaţii companiei şi cei doi cofondatori au primit 3 miliarde de dolari.

WhatsApp este rodul muncii lui Jan Koum şi Brian Acton, doi foşti angajaţi ai Yahoo. Serviciul de mesagerie a luat naştere în 2009 şi a devenit rapid unul dintre cele mai populare şi mai folosite în întreaga lume.

Democraţie totală din comunism

Totuşi, povestea WhatsApp începe odată cu povestea lui Jan Koum. El provine dintr-o familie săracă şi a emigrat din Ucraina comunistă, alături de mama şi bunica sa, la vârsta de 16 ani. A crescut într-un mediu în care telefoanele erau mereu ascultate şi colegii lui de clasă erau deseori interogaţi pentru că făceau glume pe seama politicienilor. Ajuns în America, Koum avea rareori bani să intre în legătura cu familia lui.

Nu e de mirare că, la 31 de ani, după ce a părăsit postul de expert în securitate din cadrul gigantului Yahoo, Jan Koum avea să creeze un produs care să revoluţioneze şi să democratizeze comunicaţiile mobile.

Când a pus bazele WhatsApp, Koum – un bărbat înalt, de 38 de ani, cu părul închis la culoare şi nebărbierit - s-a ghidat după trei reguli simple: serviciul său nu va avea reclame – lucru cu care fusese obişnuit de comunism, nu va stoca mesajele utilizatorilor pentru a nu le pune în pericol intimitatea şi va fi concentrat pe oferirea unei experienţe fiabile şi simple.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.