Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Binecunoscuta expoziţie de mobilier şi design imm este în plină desfăşurare, urmând a se încheia duminică, 19 ianuarie.

Primim însă în direct informaţii de la acest important eveniment din domeniul de interior iar unul dintre cele mai atractive puncte ale expoziţiei îl reprezintă, bineînţeles, proiectul “Das Haus –Interiors on Stages”, sau mai pe un limbaj comun, cum arată o casă ideală prin prisma unui renumit designer, care este invitat în fiecare an să îşi expună conceptele la această manifestare.

După ce la ediţia 2012, Nipa Doshi şi Jonathan Levien au prezentat proiectul Das Haus pe baza unui spaţiu organic care inducea o atmosferă de comunicare iar la ediţia de anul trecut Luca Nichetto a propus un ansamblu elegant cu deschidere largă către natură, anul acesta a venit rândul danezei Louise Campbel care a fost aleasă să expună propria viziune asupra acestei teme şi toată lumea comentează de zor conceptele şi implementarea ideilor sale de design.

Aceasta prezintă în cadrul proiectului “Das Haus –Interiors on Stages” simularea unei case de 240 mp open-space şi low-tech, care sparge tiparul interioarelor rigide şi normelor de design.

Este vorba de un open-space fără pereţi, în care 3 laturi sunt acoperite cu materiale textile, o structură de grinzi şi înălţimea mare sugerând un spaţiu de mansardă.

“Am construit proiectul Das Haus din interior spre exterior şi nu l-am privit ca pe un pur proiect de arhitectură ci, din contră, mai degrabă ca o piesă de design” spune Louise Campbel. În accepţiunea sa, casa însăşi poate fi văzută ca o mare piesă de mobilier, “o unitate de stocare pentru oameni, un înveliş pentru a trăi”.

Designerul lansează şi o provocare, şi anume, jocul cu dimensiunile, casa propusă modificând dimensiunile obişnuite ale spaţiului şi mobilierului, spărgând astfel tiparul interioarelor rigide şi normelor de design.

Patul este imens, la fel şi dulapurile, lămpile, mesele, saltelele. Toate sunt încorporate şi reprezintă funcţiuni de bază cărora li se acordă o mare importanţă, însă flexibilitatea este pe primul plan, ca şi relaxarea totală pe care trebuie să o permită o astfel de casă.

“Majoritatea caselor sunt surprinzătortor de statice, mesele şi scaunele sunt plasate în anumite locuri şi este dificil să le muţi tot timpul. În proiectul meu am vrut să sparg aceste idei fixe, spaţiul şi mobilierul să servească drept bază, mai degrabă decât funcţii fixe.”

Casa Louisei Campbel este low-tech, în opoziţie cu prea multă tehnologie media prezentă deobicei în case. “Iubesc telefonul meu inteligent şi îl iau în pat, dar asta este de ajuns. Nu este nimic de genul “modă veche”, vreau să fie un loc liniştit”

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.