Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deputatul rus Roman Hudiakov a propus suplimentarea prezenţei militare ruse în Transnistria, în contextul în care România şi Republica Moldova iau în considerarea unirea, informează Mediafax.

"Cred că este necesară suplimentarea contingentului militar rus din Transnistria în vederea evitării repetării unor provocări precum cele din regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud", a spus parlamentarul rus, citat de RIA Novosti.

Hudiakov a reamintit că România se pronunţă constant în favoarea unirii cu Republica Moldova, arătând că unificarea nu poate avea loc fără soluţionarea crizei transnistrene, "unde locuiesc peste 200.000 de cetăţeni ruşi".

"Oare putem fi siguri că autorităţile moldovene şi române nu vor fi tentate să rezolve această problemă teritorială prin recurgerea la forţă?", a întrebat Hudiakov.

Deputatul a îndemnat autorităţile ruse să acorde o atenţie specială acestei probleme, ţinând cont de exemplul "carnagiului sângeros comis în Abhazia şi Osetia de Sud", regiuni separatiste georgiene.

Integral pe România LiberăComentarii

Paul: Probabil ca individul e un soi de Căcărau de-al lor, nu? Si din partea noastră nu se gaseste nici un EURO-parlamentar care sa ceară sporirea efectivelor românesti din Moldova de Est (poreclita de rusi "Basarabia" si de EURO-germani "Moldova")?

18 decembrie 2013 20:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.