Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că proiectul comun al României şi Moldovei este ca aderarea la Uniunea Europeană să se realizeze cât mai curând, precizând că anul 2014 este crucial pentru acest lucru.

Antonescu a avut la Chişinău întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leancă şi preşedintele Parlamentului, Igor Corman, principalul subiect de discuţie vizând paşii pentru aderarea la UE, transmite Mediafax.

"Am discutat despre mizele anului viitor, anului 2014, spre capătul căruia obiectivul este ca Tratatul, parafat la Vilnius, de asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova să fie semnat şi ratificat în Parlamentul de la Chişinău. De asemenea, ca toate proiectele comune între Bucureşti şi Chişinău, proiectele de orice natură, dar în special proiectele guvernamentale, proiectele economice şi de educaţie guvernamentale să fie realizate pentru ca la sfârşitul anului următor, în toamna anului următor, în noiembrie, începutul lui decembrie, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare care pot fi cruciale pentru definitivarea, pentru consfinţirea, odată cu ratificarea Tratatului, a drumului ireversibil al Republicii Moldova către Bruxelles, către Uniunea Europeană, către ceea ce numim Casa comună europeană", a declarat Antonescu, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, la întoarcerea de la Chişinău.

Preşedintele Senatului a precizat că miza proiectului comun dintre România şi Republica Moldova este scurtarea perioadei în care această ţară va deveni membru al UE.

"Proiectul nostru comun, pentru anul 2014, este să conlucrăm, să facem toate eforturile de care suntem capabili, cei de la Chişinău, în parcurgerea obligaţiilor asumate prin acordul de asociere, noi de la Bucureşti şi de la Bruxelles, unde suntem parte a deciziei, efortul de a sprijini Republica Moldova în opţiunea sa, de a transforma decizia de la Vilnius într-un succes concret, de a scurta durata care separă acest moment, foarte important, de momentul efectiv în care Republica Moldova ar putea avea şansa să devină membru efectiv al Uniunii Europene", a susţinut Antonescu.

Integral pe România Liberă



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.