Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, îi cere premierului Marii Britanii, David Cameron, să respingă atitudinile „xenofobe, populiste şi uneori rasiste” promovate de unii politicieni britanici în privinţa imigranţilor români, informează Mediafax.

Într-un interviu acordat postului britanic Channel 5 News, şeful diplomaţiei de la Bucureşti i-a cerut premierului britanic să respingă „în termeni clari atitudinile xenofobe, populiste şi rasiste care sunt promovate de unii politicieni britanici".

Corlăţean consideră că nu va exista niciun influx masiv de români în Marea Britanie după eliminarea restricţiilor începând din ianuarie 2014, argumentând că cei care au vrut să părăsească România deja au făcut acest lucru.

„Marea Britanie nu este singura ţară membră UE” care elimină restricţiile la 1 ianuarie 2014, „vor fi multe alte state europene care vor renunţa la restricţii, prin urmare, în niciun caz nu va fi doar Marea Britanie în această lume, cu tot respectul”, a explicat oficialul român.

Potrivit unui sondaj efectuat de postul tv Channel 5 News, aproape jumătate dintre britanici consideră că cetăţenii români şi bulgari nu ar trebui să aibă dreptul de a locui şi de a munci în Marea Britanie. 

Eliminarea restricţiilor pentru români şi bulgari pe piaţa britanică a muncii începând din ianuarie 2014 reprezintă sursa unor ample dezbateri în Marea Britanie.
Comentarii

Nu si le vor cere niciodata ! Mai zic a mia oara. Astia ne dispretuiesc profund, au dat numeroase dovezi in acest sens. Din presa lor, din emisiunile lor televizate s-a vazut asta, cineva le-a contabilizat. Ca sa nu mai vorbesc de atitudinea unor oficiali UE vizavi de Romania, vadita in ultima vreme. Deci, nu va faceti iluzii. Reconstruiti economia si totul va reintra in normalitate; o Romanie prospera nu va mai accepta sa stea in genunchi. Si, de fiecare data cand aveti ocazia, aratati-le obrazul, pe care ei nu l-au avut. Dispretul fata de romani si fata de Romania e sport la moda in UE, l-am constatat personal. Iar asta nu e factor de consolidare, ci de disolutie a acestei scamatorii supra-nationale. Nu va faceti iluzii, astia mai degraba te scuipa in fatza decat sa-si ceara scuze, chiar in fatza evidentelor. De aia e bine sa va cautati alternative.

26 noiembrie 2013 22:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.