Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a înregistrat o cauză penală în legătură cu incidentul petrecut ieri, la Sibiu, când un tigru a scăpat de la Grădina Zoologică din localitate, iar după câteva ore de căutări a fost găsit şi împuşcat.

"Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a fost înregistrată o cauză penală în legătură cu incidentul petrecut la Sibiu în cursul zilei de 13 decembrie 2011, când un tigru a scăpat de la Grădina Zoologică din localitate, iar după câteva ore de căutări a fost găsit şi împuşcat. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii judiciare", precizează sursa citată, într-un comunicat al Ministerului Public.

Poliţia din Sibiu a declanşat cercetări cu privire la împrejurările care au condus la uciderea tigrului care scăpase de la Grădina Zoologică din neglijenţa unui îngrijitor, împuşcarea animalului făcându-se într-o situaţie neconformă, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Poliţia verifică dacă vânătorul care a ucis animalul, aparţinând unei specii protejate, a respectat normele legale.

Tigrul a fugit, marţi dimineaţă, de la Grădina Zoologică din Sibiu, refugiindu-se în Pădurea Dumbrava. Mai târziu, animalul a ajuns în cartierul Valea Aurie din municipiul Sibiu, în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor, declara că tigrul a reuşit să iasă din cuşca sa în jurul orei 9:30, din cauza neglijenţei îngrijitorului, care a făcut curăţenie, iar când a ieşit a lăsat uşa cuştii întredeschisă, moment în care animalul a ieşit. În jurul orei 12:30, tigrul a fost împuşcat mortal în pădure, între localităţile Sibiu şi Poplaca.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adi @Nelu - Intradevar tara` de dobitoci, mai Nelu mai. Sa stii si tu ca` kilogram nu se scrie "CHILOGRAM" !(si asta nu e o greseala` de tastatura`) Si inteleg de ce vorbesti cu atata patos si curaj despre vanatoarel lupi, mistreti si paduri, probabil ca` tu inca` mai traiesti in padure si te hranesti cu vanatul pe care il prinzi. Nu poti intelege ca` inainte de a ucide un animal atat de rar si pretios care nu avea nici o vina` ca` s-a nascut tigru si a ajuns in captivitate, oamenii aceia aveau datoria sa` incerce sa` il prinda` viu si sa` il salveze. Cum este posibil ca in tot municipiul Sibiu sa` existe cateva mii de arme de vanatoare si letale legalie , dar o singura` arma` cu tranchilizante ??? La asta te-ai gandit cand le-ai tinut partea acelor curajosi vanatori care au impuscat tigrul cel rau ? Oare noi oamenii nu avem nici o datorie sau obligatie fata` de animalele pe care tot noi le privam de libertate, le infometam in gradini zoologice insalubre sau le eutanasiem deoarece nu intelegem de unde si de ce au aparut in jurul nostru ? Poate ca o situatie disperata` ca aceasta cerea masuri disperate , dar cu putin creier (pe care se pare ca unii nu il au , asa cum dovedeste mesajul postat de tine) in mod sigur se potea gasi o solutie prin care sa nu fie omorat nimeni, nici tigrul nici vreun om nevinovat. Succes in tranzitie.

14 decembrie 2011 20:29

Gina Pentru ce exista politia animalelor, pentru ce exista o lege in acest sens? Ce a facut politia animalelor pentru ca animalul sa fie capturat in siguranta, atat pentru el cat si pentru personalul cu astfel de atributii?

14 decembrie 2011 18:25

nelu Și încă ceva ,cei ce ați inițiat cauza penală,procurorii lui pește prăjit .Intrați în cușca unui tigruleț de 60 de chilograme să puteți ancheta în cunoștință de cauză .Și trageți frîna de mînă la tigru .să înțelegeți mai bine însă ei să fie sătui .Cînt eșiți trageți și frîna de mînă vînătorului pe urmă o pupați ,viața e prețioasă inumanilor .

14 decembrie 2011 15:20

nelu Și uite așa țară de dobitoci .A ajuns ca animalele să fie mai prețuite ca un om .Cacati crescuți la incubator ați fost dacă nu noaptea măcar ziua prin pădure să înțelegeți situația .Ați trecut pe lîngă un porc mistreț măcar .Vă spun eu vă căcați pe voi urgent .CE știți voi despre un tigru el e un iepuraș ,o căprioară sau măcar un lup ,.Ați auzit măcar urletul unui lup prin pădure .Asta e cu dobitocii .A că nu sunt profesioniști .că nu sunt dotați .DA ,însă să riști viața unui om pentru un animal ? .MARE PROST ÎNCUIAT TREBUIE SĂ FII.

14 decembrie 2011 15:11

marinoiu pedeapsa exemplara ptr acel asa zis vanator un criminal de cea mai joasa speta spune ti numele si va avea aceeasi soarta ca si sarmanul animal nu mai exista in lume decat 485 de astefl de exepmnplare si un jeg de om il impusca dati ni l noua pe nume si veti vedea judecata

14 decembrie 2011 14:26

Român După mine ar trebui trimiși in judecată cei care nu au fost in stare să-l captureze viu.In toată lumea asemenea situații se rezolvă prin capturare,numai la noi se folosește glonțul.Rușine tuturor celor ce au participat la această crimă.O fi greșit ingrijitorul ,dar celelalte organe sunt mai vinovate.

14 decembrie 2011 14:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.