Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autorul violului şi crimei pentru care gorjeanul Marcel Ţundrea a făcut închisoare a fost condamnat la 22 de ani de detenţie, cazul constituind o premieră, întrucât după o eroare judiciară şi intervenţia prescripţiei procurorii au reuşit trimiterea în judecată a vinovatului.

Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au trimis în judecată pe bărbatul care a comis faptele pentru care gorjeanul Marcel Ţundrea a fost condamnat la 25 de ani de detenţie, respectiv pentru violarea şi uciderea, în anul 1992, a unei fete de 13 ani din Gorj.În 14 martie 2011, după 19 ani, Gheorghe Avram a fost trimis în judecată pentru violarea fetei de 13 ani din satul gorjean Pojogeni şi pentru omor calificat, de către procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), informează Mediafax.

Tribunalul Gorj a decis, marţi, condamnarea la 22 de ani de închisoare a lui Avram, hotărâre ce poate fi constestată.

În România, în mod oficial, primele teste ADN în cauze penale s-au efectuat după anul 2002, astfel încât la data pronunţării hotărârii în cazul Ţundrea, constatată ulterior ca fiind o eroare judiciară, instanţele au fost în imposibilitatea de a administra această probă, explica Parchetul ICCJ.
Integral pe GândulComentarii

Nae Procurorul si judecatorii vinovati pentru ereoarea ( greseala ) judiciara sunt INCA liberi ???

14 decembrie 2011 14:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.