Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi peste 200 rănite în atentatul cu maşină-capcană de la periferia de sud a Beirutului, fieful mişcării şiite Hezbollah, aliat al regimului sirian, potrivit unui nou bilanţ furnizat de agenţia naţională de ştiri ANI, relatează AFP, conform Mediafax.

"Zece cadavre şi 42 de răniţi au fost transportaţi la spitalul al-Sahel, patru cadavre şi 100 de răniţi la spitalul Rassoul al-Aazam, 50 de răniţi la spitalul Bahman şi alţi 20 la spitalul Borj", a afirmat ANI, citând surse din cadrul acestor instituţii de la periferia sudică a capitalei libaneze.

Atentatul a fost revendicat într-o înregistrare video difuzată joi de o grupare necunoscută, care se declară ca fiind afiliată rebelilor sirieni. Aceasta afirmă că este un "mesaj" către Hezbollah, care participă la lupte alături de regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Armata a anunţat că atentatul cu maşină-capcană s-a produs la ora locală 18.20 (18.20 ora României) la Roueiss, un sector popular de la periferia şiită.

Gruparea necunoscută şi numită "tovarăşele Aishei Umm al-Mu'minin" (de la numele soţiei favorite a profetului Mahomed), a revendicat atentatul într-o înregistrare video.

"Tu, porcule Hassan Nasrallah, îţi trimitem al doilea mesaj puternic al nostru, pentru că tot nu înţelegeţi", afirmă un bărbat cu cagulă, citind un comunicat alături de alţi doi bărbaţi înarmaţi.

Noul atentat are loc la o zi după un interviu al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, care a afirmat că partidul său ia măsuri pentru a evita ca atentatul din iulie să nu se repete în fieful său.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.