Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După modelul american "Occupy Wall Street", românii sunt chemaţi să protesteze paşnic, în Piaţa Unirii din Bucureşti, de la ora 10:00. În fapt, astăzi va avea loc o mişcare de protest globală împotriva celor pe care populaţia îi consideră vinovaţi pentru criza financiară. Sunt programate proteste în aproape 1.000 de oraşe din 82 de ţări.

"Puterile lumii lucrează în beneficiul câtorva, ignorând majoritatea şi preţul uman şi de mediu pe care trebuie să se sfârşească", spun iniţiatorii acţiunii, care îndeamnă la proteste paşnice.

Pe reţelele de socializare a început să circule un banner care îi îndeamnă pe români să se strângă pe 15 octombrie în Piaţa Unirii din Capitală la acţiunea "Occupy Bucharest". În fapt, va fi o mişcare de protest globală care se va desfăşura pe 15 octombrie împotriva celor pe care populaţia îi consideră vinovaţi pentru criza financiară.

"Începând cu America până în Asa şi Europa, oamenii protestează pentru a-şi cere drepturile şi o democraţie adevărată. Este timpul să ne reunim cu toţii şi să manifestăm paşnic. Puterile lumii muncesc doar pentru propriile beneficii, ignorând dorinţele majorităţii. Această situaţie intolerabilă trebuie să înceteze. Pe 15 octombrie, ne întâlnim în stradă pentru a iniţia schimbarea globală pe care o dorim. Vom demonstra paşnic, vom discuta şi ne vom organiza până vom obţine ceea ce ne dorim. A venit timpul să ne unim. A venit timpul ca ei să asculte", este îndemnul iniţiatorilor acţiunii de protest.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

misu Omenirea nu mai poate continua asa. Prea multa bogatie s-a strans in mana prea putinilor oameni care conduc lumea. Daca bogatii lumii nu inteleg ca au jefuit tarile si popoarele, vor avea de dat socoteala si ma tem ca va fi razboi in care nu vor muri numai cine trebuie, ci si oameni nevinovati. Se misca lumea, nu mai poate suporta jugul acestor nemernici si bine face (Occupy wall street). Deocamdata aceste manifestari se doresc a fi pasnice, dar cine mai poate stapani multimile saracite si infometate? Vor fi ca niste avalanse, unde va veti ascunde bogatasilor? Pe marte? Drum bun!!!!

16 octombrie 2011 0:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.