Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că atât CS Universitatea Craiova cât şi FC Universitatea Craiova vor putea evolua în Liga a II-a dacă îndeplinesc condiţiile cerute pentru această divizie.

"Echipa condusă de Mititelu trebuie să îndeplinească condiţiile de înscriere. Toate dosarele de la Liga a II-a vor fi analizate de o comisie. Dacă ambele echipe îndeplinesc criteriile, vor participa amândouă în Liga a II-a. Locurile sunt atribuite de instanţă şi de Adunarea Generală, nu de mine. Este o echipă a municipalităţii care coagulează vechiul club Universitatea, Ştiinţa, oameni de afaceri şi primăria. Cealaltă echipă, a lui Mititelu are drepturile date de instanţă. Oricare trebuie să îndeplinească condiţiile regulamentare", a spus Sandu.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Mititelu, conform unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, cât şi Primăriei Craiova, locuri neocupate până în prezent.

Iniţial, primarul Lia-Olguţa Vasilescu l-a susţinut pe Mititelu în disputa sa cu FRF şi în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reuşeşte să facă rost de banii necesari înscrierii formaţiei în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Autorităţile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie, gruparea Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu de la Stadionul Ion Oblemenco, sub supravegherea poliţiei, pentru a face loc noii grupări.

Ulterior, finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a anunţat că gruparea pe care o conduce urmează să se reafilieze şi să se înscrie în competiţie. El a menţionat că echipa îl are antrenor pe italianul Nicolo Napoli, iar clubul a înregistrat deja la FRF documentele pentru 20 de jucători.

Evacuaţi de pe stadionul "Ion Oblemenco", oficialii FC Universitatea Craiova au solicitat Consiliului Local Petroşani să poată susţine meciurile din Liga a II-a pe arena "Jiul", răspunsul autorităţilor hunedorene fiind unul pozitiv. "Am ales baza sportivă din Petroşani pentru că ştiu că şi acolo, în Vale, sunt foarte mulţi susţinători ai Craiovei , iar oamenii sunt foarte calzi acolo. Dar am mai ales Valea pentru că este o zonă liberă de roşu (aluzie la partidul politic PSD - n.r.). Cunosc foarte bine, încă, de pe vremea când juca echipa Craiova la Petroşani, cu Jiul în Liga I. L-am delegat pe preşedintele Marcel Iancu să se ocupe de această problemă”, a declarat Adrian Mititelu, pentru Ziarul Văii Jiului.

Tehnicianului FC Universitatea Craiova, Nicolo Napoli, i s-a interzis accesul pe stadionul “Ion Oblemenco”, stadion unde a condus echipa, de pe banca tehnică, în peste 100 de partide potrivit editie.ro.. Poliţia Locală cu opt echipaje se aflau la stadion în momentul în care a ajuns tehnicianul Universităţii Craiova, Nicolo Napoli. Antrenorului i s-a spus că nu poate pătrunde în incinta stadionului.

Am venit să văd stadionul unde am antrenat echipa, unde am jucat peste 100 de meciuri. Am avut impresia că suntem la o puşcărie, atâtea maşini de Poliţie! Eu nu voiam să văd decât terenul de pe «Oblemenco», dacă nu se poate, nu se poate. Este normal ca Universitatea Craiova să joace aici, în Craiova, şi nu în altă parte.- Nicolo Napoli

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.