Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ucraina: Un REACTOR al unei centrale nucleare din Ucraina a fost oprit AUTOMAT
GERUL face NOI victime în Ucraina: 19 morţi în ultimele 24 de ore
Putin: South Stream şi Nord Stream vor garanta aprovizionarea Europei cu gaz rusesc

Compania ucraineană Naftogaz, care deţine monopolul de stat în domeniul gazelor naturale, va primi un împrumut de 3,7 miliarde de dolari din partea Chinei, care o va ajuta să scadă consumul de gaze naturale, relatează RIA Novosti, potrivit Mediafax.

Împrumutul acordat Naftogaz este garantat de statul ucrainean, a anunţat guvernul de la Kiev. Programul finanţat de împrumutul din China vizează substituirea consumului de gaze naturale cu cărbune în centrale electrice şi construcţia de facilităţi de gazeificare a cărbunelui.

Ucraina, puternic dependentă de importurile de gaze naturale din Rusia, vrea să substituie un consum anual de 4 miliarde de metri cubi de gaze naturale cu cărbune. Economia ţării ar economisi astfel 1,5 miliarde de dolari anual, se arată într-un comunicat al guvernului.

Ucraina importă aproximativ două treimi din cantitatea de gaze naturale necesare pentru consum. Preţul este calculat printr-un mecanism care ia în calcul cotaţia petrolului, iar în ultima perioadă a urcat puternic

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.