Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În era telefoanelor inteligente, obişnuim poate prea des să le considerăm seifuri de buzunar. Salvăm sau trimitem date confidenţiale prin intermediul reţelelor wireless gratuite, ferm convinşi că totul este securizat. Nimic mai fals.

Aproape unul din zece telefoane mobile din România este inteligent. Poate cea mai importantă şi râvnită funcţie e conectarea la reţele de internet wireless. Folosită fără cap, însă, poate deveni periculoasă.

În mai puţin de cinci minute, un hacker poate avea deja salvată pe laptop întreaga conversaţie.

Pericolele se ascund, însă, şi în spatele unor aplicaţii care, teoretic, ar trebui să fie perfect sigure. Adică cele din magazinele virtuale oficiale, lăudate de proprietari ca impenetrabile. O dată instalate în telefon, programele infectate îşi încep misiunea.

O soluţie ar fi antivirusul pentru smartphone-uri, care, pe lângă funcţia de protecţie în timp real, poate bloca şi chiar şterge datele de pe mobil în cazul pierderii acestuia. Preţul gravitează în jurul a 100 de lei, pentru un an de zile.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.