Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Noul an şcolar prinde unităţile de învăţământ nepregătite. Pereţii sunt scorojiţi, iar toaletele nu au apă curentă. Este o situaţie care se repetă an de an. Când vine vorba de numărul şcolilor cu probleme, autorităţile nici măcar nu ştiu exact câte funcţioneză fără autorizaţie.

Circa 20 de copii din localitatea mureşeană Leordeni ar putea trece toaleta la capitolul invenţii. Cu o şcoală renovată aproape în întregime, baia rămâne de nefolosit, pentru că apa curentă lipseşte.

În comuna suceveană Grăniceşti, în loc de pereţi, elevii vor avea panouri din lemn. Şcoala veche se reabilitează pe bani europeni, aşa că orele se vor ţine în Căminul Cultural.

Aproape 30 de şcoli din Hunedoara se pregătesc şi ele pentru noul an şcolar, dar fără autorizaţie sanitară. Mai grav este că toate au avut aceeaşi problemă şi anul trecut.

"La cele care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, riscul este maxim şi atunci funcţionează pe responsabilitatea acelor directori de unităţi si probabil al primăriilor", a declarat Cecilia Birău, director adjunct DSP Hunedoara.

Capitala se înscrie şi ea pe lista lung a localiţăţilor cu probleme. În Bucureşti, alte 30 de şcoli îşi vor deschide porţile fără aviz sanitar. Nu sunt probleme de igienă, dar lucrările de reabilitare nu s-au încheiat.

În acest moment, nici Ministerul Educaţiei, nici cel al Sănătăţii nu ştiu câte şcoli din ţară au probleme de igienă sau infrastructură.


Comentarii

Staul (meu) de drept Sa nu uit- gurile rele zic ca da, profesoru` s-ar putea sa aiba vreo 200 de euro lunar, dar intrebati-l cat da pe naveta, daca i-o deconteaza cineva, cat la suta... si daca asta nu cumva se intampla din Pasti in Craciun.

8 septembrie 2012 11:06

Statul (meu) de drept Domnilor, va rog in mod solemn sa nu va puneti cu "reforma statului" si cu institutiile care "stau drept" (WTF ?!). Nu s-a facut nimic ? Stati pe pace, nici nu se va face nimic. Tot timpul prioritatile au fost altele. Acum, bunaoara, e mult mai important razboiul procurorilor cu restu` Romaniei- normal ca resursele vor merge pe ingrasarea aparatului informativ-represiv. Are profesorul vreo 200 de euro lunar, privata e in spatele cladirii (ai grija pe unde calci...) iar sandramaua sta se se darame ?! Nu-i problema, ca doar facem "reforma statului", nu ne incurcam cu fleacuri. Asa ca, va rog fromos, nu mai denigrati, prin scris si viu grai, "maretele realizari pe calea edificarii statului de drept" (si a maimutariilor aferente), ca nu-i bine.

8 septembrie 2012 11:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.