Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În lupta împotriva exploziei cazurilor de coronavirus, tot mai multe state revin la măsuri parțiale de restricționare a circulației oamenilor sau chiar la un lockdown general, așa cum s-a întâmplat și în primăvară. Autoritățile speră că dacă vor limita circulația populației vor putea să țină sub control valul 2 al pandemiei. Ușor, ușor, statele care au zeci de mii de cazuri raportate zilnic încep să se izoleze pentru că nu mai pot controla răspândirea infecției.

Există însă și țări care au reușit să scape de valul 2 și să țină pandemia sub control. Una dintre ele nu a mai apelat la polițiști sau forțe de ordine pe străzi. A apelat la un altfel de “polițist”, unul care stă chiar în buzunarul fiecărui cetățean și raportează totul!

În primăvară, Qatarul a atins vârfuri zilnice de 1.500 de cazuri noi, asta în timp ce în România, de exemplu, în aceeași perioadă aveam 300 de cazuri în 24 de ore și se impunea carantina generală în timpul stării de urgență. Autoritățile qatareze au impus și ele o astfel de carantină, dar apoi au venit cu o altă soluție pentru a reduce numărul de infectări.

Integral pe Digi24Comentarii

Digi'n Kur 24din24 - UP DATE: Se afla în pregatire si aplicatia mobila care te avertizeaza daca esti pe cale sa cumperi de la vreun jidan, precum si cea care te ciupeste de cur daca te afli în preajma vreunui derbedeu #Rezistac, ori a vreunei puslamale USR-PLUS.

1 noiembrie 2020 0:29

Digi'n Kur 24din24 - breaking fucking fake-news - O NOUA "aplicație mobilă" care te anunță dacă te afli lângă o persoană EURO-pedofila, respectiv lânga un EURO-bulangiu LGBT-ORL "incluziv" urmeaza sa fie lansata si oferita GRATUT parintilor!

1 noiembrie 2020 0:25

Vasalie "Lockdown" -hai ca ne-am englezit al dracului ! Ce inteligenti suntem noi ziaristii .Nu ne mai ajung cuvintele din vocabularul romanesc. Nea Ioane,vrei nu vrei ,invata romgleza lansata de semianalfabetii cu facultate asa zis jurnalistica.

31 octombrie 2020 16:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.