Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rudele celor decedaţi şi supravieţuitorii incendiului din clubul „Colectiv” trag un semnal de alarmă după ce nimeni nu a fost găsit vinovat în cea mai mare tragedie din România ultimilor ani. Câteva sute de persoane, cele mai multe fiind tineri, au format vineri seara „Lanțul memoriei” în București.

Câteva sute de persoane au format un lanţ uman de la Curtea de Apel Bucureşti până la fostul club „Colectiv”, în memoria victimelor incendiului de acum cinci ani. Fiecare participant a ţinut în mână câte o candelă, în amintirea celor peste 60 de victime de la Colectiv. Ei s-au aşezat la o distanţă de aproximativ patru metri unul de celălalt, pe traseul Splaiul Unirii, Piaţa Unirii, Strada Bucur.

Organizatorii „Lanțului memoriei” au anunțat evenimentul din această seară printr-un mesaj pe Facebook: „La 5 ani după #colectiv, un lanţ de incompetenţă şi corupţie încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după #colectiv, un lanţ de aroganţă şi impostură încă ne îmbolnăveşte în loc să ne vindece în spitale. La 5 ani după #colectiv, un lanţ de nepăsare şi iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovaţii în justiţie. La 5 ani după #colectiv, cerem dreptate! Distanţaţi din 4 în 4 metri, vom face un lanţ al memoriei între Curtea de Apel Bucureşti şi clubul Colectiv”.

Integral pe Realitatea.netComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.