Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Universitatea privată cu cele mai mari încasări a fost "Spiru Haret". În 2009, avea venituri de 380 milioane de lei și un excedent de 178 milioane de lei. Pentru că scoatea studenți pe bandă rulantă, i s-a spus „fabrica de diplome”. Acele vremuri au apus, e vremea deficitului.

Cifrele arată că Universitatea „Spiru Haret” a fost extrem de lovită de criză, concurența universităților de stat, abandonul școlar care s-a accentuat și reducerea numărului elevilor care nu luau bacalaureatul. În 2019 a raportat un deficit de 16 milioane de lei. În 2018, deficitul a fost de 14 milioane, în 2017 – 23 de milioane, în 2016 – 20 de mlioane de lei. În 2009, avea un excedent de 178 de milioane de lei și 311.000 de studenți.

Actul eduațional era, însă, foarte slab. Un „Raport al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior - ARACIS din 2018 (ultimul) ne reamintește că: „Universitatea Spiru Haret a participat la procese de evaluare instituțională în anii 2012, iar calificativul acordat a fost – încredere limitată”.

Integral pe NewsweekComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.