Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

CFR SA a reușit să obțină o finanțare uriașă. Banii vor fi utilizați pentru realizarea unui studiu de fezabilitate cu privire la un proiect în care este inclusă și modernizarea centurii feroviare București. Astfel, unul dintre cele mai mari vise ale lui Nicușor Dan devine realitate.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat în repetate rânduri că vrea să introducă trenuri de pasageri pe inelul feroviar, în colaborare cu Ministerul Transporturilor. După cum a spus și Nicușor Dan, inițiativa este susținută și de ministrul Lucian Bode și de premierul Ludovic Orban.

CFR SA şi Agenţia Executivă pentru Inovare şi Reţele (INEA) au semnat acordul de finanţare, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a elabora un studiu de fezabilitate pentru modernizarea liniilor şi instalaţiilor din Complexul Feroviar Bucureşti, cu o lungime de 605,7 kilometri, potrivit unui comunicat al companiei feroviare.

Obiectivul implică realizarea studiului de fezabilitate, precum şi elaborarea documentaţiilor de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, exproprieri, pregătirea caietelor de sarcini, a documentaţiei de achiziţie pentru lucrări de proiectare şi servicii de consultanţă.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.