Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Zinaida Julea – un nume sonor, o personalitate încântătoare și o voce pe care nu o poți uita niciodată! Cine este cântăreața de peste Prut și ce legătură are cu Fuego!

Zinaida Julea este o cântăreață de muzică populară din Republica Moldova care a ajuns imediat la inimile oamenilor cu vocea sa inconfundabilă! Potrivit informațiilor de pe internet, dragostea față de muzica populară a fost insuflată chiar de către părinții ei. Mama sa a cântat în corul bisericesc. Între anii 1973 – 1977, Zinaida Julea a urmat Școala medie de muzică ”Ștefan Neaga” și Institutul de Arte, între 1988 – 1993 din Chișinău.

Începând de la vârsta de 17 ani, cântăreața a fost invitată în calitate de solistă în Orchestra de muzică populară ”Fluieraș” a Filarmonicii din Chișinău. Până în anul 1991, Zinaida Julea a fost membru activ. În 1976 îi este conferit titlul de Artist emerit, iar în 1985 – cel de Artistă a Poporului. Apoi, în anul 1993, Zinaida Julea a primit medalia ”Meritul civic”, iar patru ani mai târziu, Ordinul Republicii.

Cântăreața Zinaida Julea, ”sora secretă” a lui Fuego?

În urmă cu mulți ani, Zinaida Julea și Fuego cântau împreună pe aceeași scenă, mai cu seamă în anul 2011, pe 24 și 25 noiembrie, la Palatul Național de la Chișinău. Atunci, cântărețul a numit-o pe Zinaida ca fiind sora lui. Ea se afla acolo ca spectatoare, iar apoi s-a urcat pe scenă, fiind provocată de Fuego să ia parte la un duet – melodia ”Sora mea de peste Prut”, pe care au repetat-o doar la telefon, arată Cancan.

Integral pe CiaoComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.