Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Anunț major pentru profesori. Monica Anisie cere schimbări majore din punct de vedere al salarizării. Ministrul Educației a constat o serie de nereguli în ceea ce privește încadrarea salarială. Într-o postare pe pagina personală de facebook, Monica Anisie solicită ministerului Muncii o evaluare și o salarizare echitabilă în sistemul public.

Mai exact, potrivit mențiunilor făcute de ministrul Educației, există o serie de discrepanțe în ceea ce privește încadrarea salarială. Se pare că un profesor ar avea salariul brut egal cu cel al unui șofer. De asemenea, ea a mai subliniat faptul că toate salariile din ministere sunt stabilite ”pe baza criteriilor și a coeficienților din Legea Salarizării Unitare”, așa că e nevoie de o schimbare.

”După o analiză extinsă, realizată în urma unei știri apărute în presă, am descoperit că atât în Ministerul Educației și Cercetării, cât și în celelalte ministere există discrepanțe la încadrarea salarială în cazul mai multor posturi. Astfel, s-a constatat că un șofer are salariul brut la nivelul unui profesor. Salariile din toate ministerele sunt stabilite pe baza criteriilor și a coeficienților din Legea Salarizării Unitare”, scrie ministrul pe pagina sa de facebook.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.