Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sociologul Cătălin Stoica și antropologul Radu Umbreș au participat la o cercetare internațională despre atitudini și comportamente legate de COVID, inclusiv conspirațiile despre pandemie. Radu Umbreș explică că, din rândul românilor, vârstnicii sau susținătorii partidelor tradiționale sunt mai predispuși să creadă în “uneltiri“. Profesorul mai spune că oamenii care au terminat un liceu sau o facultate pot fi mai atrași de conspirații decât cei cu 8 clase.


“Prestigiul diplomei îi poate face să se simtă mai competenți decât sunt cu adevărat”

Conspirațiile sunt crezute mai mult de cei care gândesc intuitiv sau care nu sunt dispuși să ia în considerare ideile altora, așa aș începe acest articol. Dar să descriu premisele. Studiul la care ne referim merită rezumat.

Integral pe LibertateaComentarii

Păi, nu-i normal?! UNII dintre noi au prostul obicei să citească și să cugete la tot ce le cade în mână. Cei care freacă menta doar pe feisbuci, aruncă cu zarurile, trag pe nas sau, și mai rău, fac alergie la orice modalitate de cunoaștere, vor prefera să creadă tot ce li se toarnă în urechi și vor fi convinși că tot ce zboară se și mănâncă. Dacă le spui acestor idioți funcționali că teoria Big Bang-ului este falsă, că creierul uman, cea mai complexă structură din Univers, s-a format în milioane de ani, că fizica cuantică confirmă afirmațiile lui Tesla cum că energia este primordială în Univers și din ea s-a format materia, că teoria „out of Africa” este o idioțenie, la fel ca și teoria evoluționistă, sau că America n-a fost descoperită de Columb, ei (idioții funcționali) se vor uita la tine ca la un nebun! La fel cunoștințele de istorie sunt profund măsluite, sau total necunoscute de către idioții funcționali. În baza aceleiași necunoașteri științifice, manipulările ce se fac pe tărâmul științelor sociale sau medicale sunt înghițite fără cel mai elementar simț critic. Virusul care produce boala Covid-19, există fără îndoială, natural sau creat de om, dar toate grozăviile puse în seama sa sunt menite să pregătească omenirea pentru grozăvii epidemice reale mult mai grave, lansate cu scopuri politice, sociale și demografice. Cea mai bună metodă de a combate cunoașterea este să proclami rezultatele acesteia drept „teorii ale conspirației”!

26 octombrie 2020 11:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.