Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dezinfectantul folosit în maşină poate să vă lase fără permis. O spune un poliţist orădean care aduce şi dovada: un experiment video, în care s-a şters cu un dezinfectant pe bază de spirt în autoturism după care a suflat în etilotest.

Subcomisarul Octavian Perţea, fostul adjunct al Poliţiei Municipiului Beiuş, acum ofiţer în cadrul Biroului Rutier din Oradea şi proaspăt vlogger, a făcut experimentul la cererea fanilor care îi urmăresc postările. Înainte de a se urca în autoturism, a suflat în etilotest care a indicat "0", după care, urcat deja la volan, s-a şters pe mână cu dezinfectat cu spirt şi i-a cerut unui coleg să-l testeze. Pentru realizarea testului, Perţea a făcut atât testare pasivă, suflând spre aparat, dar şi testarea activă, suflând efectiv în etilotest.

Rezultatul a fost o surpriză pentru ambii poliţişti, care nu au crezut că aparatul poate indica erori: la primul test activ, etilotestul indica o alcoolemie în aer de 0,26, ca şi când "şoferul" ar fi băut în timp ce la al doilea test a fost de 0,16.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.