Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Salariații Companiei de Autostrăzi susțin că societatea nu și-a realizat bugetul de încasări cu aproximativ 33 milioane de lei, adică 3% din întreg bugetul, și toată această contraperformanță este imputată angajaților prin refuzul acordării unei majorări salariale. ”În condițiile în care salariul mediu brut pe țară comunicat de către Institutul Național de Statistică a crescut de la 4.449 lei/lună în august 2018 la 5.337 lei/lună în august 2020, conducerea C.N.A.I.R. S.A. continuă acele politici pe care le credeam de mult uitate, refuzând să acorde o majorare salarială angajaților, în condițiile în care bugetul companiei are prevăzute sume pentru acest lucru”, susține Elena Răileanu, președintele Sindicatului Drumarilor ”Elie Radu”.

Conform oficialului sindicatului, deciziile de blocare a creșterii salariilor drumarilor au iz politic. În 2010, pe vremea „Guvernului Boc”, repararea podului avariat în urma inundațiilor de la Dornești – Suceava s-a făcut prin contribuția “benevolă” a salariaților. În 2013, pe vremea „Guvernului Ponta”, când în toată țara s-au majorat salariile care fuseseră diminuate cu 25%, s-a găsit de „cuviință” ca salariile angajaților C.N.A.I.R. S.A. să fie diminuate cu 15%, de altfel o decizie netemeinică și nelegală, deoarece ne-am recâștigat drepturile salariale diminuate astfel, în instanță, drepturi salariale care au fost purtătoare și de penalitățile corespunzătoare.

În 2019, pe vremea „Guvernului Dăncilă”, Ministerul de Finanțe, după ce a majorat salariile tuturor bugetarilor, a emis un ordin scris de a nu se aplica nici o majorare salarială în cadrul C.N.A.I.R. S.A. ”Această „sarabandă” a deciziilor dăunătoare pentru salariați continuă și iată că și acum, pe vremea „Guvernului Orban”, se găsește din nou de „cuviință” ca neîncasările la bugetul Companiei să fie suportate din nou de către salariații companiei (inconștiență sau lipsă de profesionalism ???)”, spune Elena Răileanu.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.