Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Spălatul pe dinţi este un gest elementar de igienă orală. Dar ştiai că te poate ajuta să previi COVID-19? Cel puţin aşa susţine un expert britanic, care afirmă că în pasta de dinţi se află compuşi antimicrobieni prezenţi şi în gelurile hidroalcoolice pentru igienizarea mâinilor.

Martin Abby, profesor la Universitatea din Bristol, susţine că pasta de dinţi poate reduce particulele virale din gură ale noului coronavirus. „Pasta de dinţi conţine aceeaşi agenţi antimicrobieni pe care îi găsim şi în dezinfectaţii pentru mâini”, afirmă prof. Martin Abby citat de The Telegraph.

O altă veste bună este că acţiunea antimicrobiană a pastei de dinţi se menţine între trei şi cinci ore. Aşadar pasta de dinţi poate scădea încărcătura virală a noului coronavirus în salivă, ceea ce reduce riscul de infecţie. Totuşi, teoria profesorului trebuie să fie confirmată prin studii de specialitate.

Integral pe Click pentru femeiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.