Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cea mai mare diferență între numărul de cazuri noi “pozitivate” în ultimele 14 zile anunțate de către Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului și același număr de cazuri noi “pozitivate” în ultimele 14 zile, dar folosite de Direcția de Sănătate Publică București pentru calculul ratei de infectare la mia de locuitori, s-a înregistrat pe 17 octombrie 2020, potrivit calculelor făcute de Edupedu.ro pe baza datelor oficiale. A fost ziua dinaintea anunțului că rata a depășit 3 la mie, iar diferența între cele doua seturi de date a fost de 1.401 cazuri.

Asta înseamnă că aproape 19% din numărul de cazuri anunțate de GCS la ora 13:00 timp de 14 zile nu au fost incluse în calculul DSP București al ratei de infectare. Procentul cazurilor anunțate de GCS dar eliminate/neincluse din calculul DSP nu a fost deloc constant, ci a variat între 11 și 19.

Integral pe edupedu.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.