Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un studiu realizat de experți de la Institutul Dana-Farber pentru tratamentul și cercetarea cancerului din Boston, Massachusetts arată că, în unele cazuri, cafeaua are un efect uluitor, ameliorând starea bolnavilor și întârziind metastazarea cancerului și preiungind speranța de viață.

Viciu sau medicament?

O ceașcă de cafea pe zi, dimineața, este un obicei alimentar pe care îl „practică” o mare majoritate a locuitorilor planetei. Consumul mai multor cești de cafea, e considerat adeseori nu o obișnuință, ci o dependență, chiar un viciu. Licoarea neagră, în exces, este adeseori condamnată pentru dezvoltarea unor boli, fie de inimă, fie ale organelor digestive, fie ale sistemului nervos. Totuși, există o ipostază în care consumul mai multor cești de cafea pe zi are rol de... medicament, fiind asociat cu prelungirea speranței de viață și reducerea riscului de agravare a stării de sănătate. Asta se întâmplă în cazul pacienților cu cancer de colon metastatic.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.