Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La o lună după ce o asociație a magistraților a acuzat faptul că procurorul general al României, Gabriela Scutea, a beneficiat de o confuzie de date personale în verificările Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), magistratul reacționează și vine cu explicații pe această temă pentru publicul Libertatea: ”Am fost adoptată când eram minoră și ulterior am anulat adopția”.

În decursul lunii septembrie, Asociația Inițiativa pentru Justiție, condusă de procurorul Bogdan Pîrlog, a ieșit cu un comunicat public în care cerea CNSAS și Parlamentului să dispusă un control asupra modului în care Gabriela Scutea a fost verificată în legătură cu colaborarea cu Securitatea.

Mai precis, Inițiativa pentru Justiție a reclamat faptul că ”datele personale ale actualului procuror general al P.Î.C.C.J. sunt diferite în cele două comunicate. Astfel, în comunicatul din 18.12.2019, SCUTEA GABRIELA apare ca fiind născută la Sibiu, jud. Sibiu, din mama Paraschiva, fără tată, iar în comunicatul din 25.02.2020, ca fiind născută la Sighişoara, jud. Mureş, din părinţii Ioan şi Maria”.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.