Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România şi Statele Unite au ajuns la un vârf în relaţiile lor bilaterale odată cu vizita în Statele Unite de la începutul lunii octombrie (7-11) a miniştrilor Apărării, Nicolae Ciucă, şi al Economiei, Virgil Popescu.

Cu larga contribuţie a Ambasadorului SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, cel care a şi făcut cel mai important lobby şi a anunţat în premieră acordurile pregătite de partea americană, România a avansat apropierea bilaterală prin acordul militar pe perioada 2020-2030, precum şi acordul pe energie nucleară, care reflectă şi aplică în practică, cu investiţii în valoare de 8 miliarde de dolari, declaraţia prezidenţială Trump – Iohannis semnată în august 2019 la Casa Albă.

Dacă mai adăugăm semnarea finanţării cu 7 miliarde de dolari a proiectelor nucleare civile de către Exim Bank US şi aranjamentele deschise către terţi investitori americani pentru investiţii în energie, dar şi proiectul autostrăzii şi liniei ferate Gdansk-Constanţa în marja Iniţiativei celor Trei Mări, avem o ilustrare completă a relevanţei şi cooperării strategice româno-americane la această oră.

Integral pe AdevărulComentarii

Socotitorul Daca Romania joaca bine in urmatorii 10-15 ani poate sa devina ROMANIA MARE. Poate nu chiar atat de mare cat a fost in 2019, dar aproape. NU UITATI !!!!! Puterile europene au recunoscut unirea Basarabiei cu România, în schimbul retragerii trupelor române din Ungaria. La 28 octombrie 1919, România a semnat Tratatul de la Paris cu principalele puteri aliate Marea Britanie, Franța și Italia, prin care era recunoscută unirea Basarabiei cu România. Japonia a semnat acest document două zile mai târziu, însă Statele Unite al Americii au refuzat. ACUM TREBUIE SA VINA MOMENTUL RECUNOASTERII GRESELILOR FACUTE ATUNCI DE AMERICANI!

18 octombrie 2020 14:36

Oltean Nu mr. Zuckerman este vinovat, el apara interesele financiare si strategice ale tarii sale. Carpele de sters pe jos (= clasa politica actuala) este cea care tradeaza interesele Romaniei (bechtelizare).

18 octombrie 2020 5:40

@Iurie Harbuz Ti-a explodat lubenita din cap?

17 octombrie 2020 19:25

Iurie Harbuz Iata cum Mr. Zuckerman ne-a bagat intr'o situatie totala de sclavie fatza de America si zionism!

17 octombrie 2020 16:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.