Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reintrarea masivă a școlilor în regimul exclusiv on-line compromite definitiv primul semestru al anului școlar, susțin profesorii. Și asta pentru că marea majoritate a unităților de învățământ întâmpină dificultăți majore din cauza absenței totale a mijloacelor tehnice sau a funcționării deficitare a acestora.

Profesorii sunt din ce în ce mai descurajați și neîncrezători în fața unei desfășurări haotice a actului educațional. Absența implicării Ministerului Educației și aruncarea răspunderii în curtea autorităților locale au creat mari nemulțumiri în rândul cadrelor didactice, care consideră că primul semestru a fost deja compromis.

”Noi ne așteptam să se revină la online, odată cu deschiderea școlilor și ne mai așteptăm să se întâmple acest lucru aproape peste tot după ce vor trece 14 zile de la alegeri, când numărul de cazuri Covid va crește foarte mult. Scenariul de predare on-line, cel puțin la ora actuală, nu este fezabil, pentru că se creează diferențe între copiii care au materiale și copiii săraci. Nici până la această oră nu au fost achiziționate tabletele și laptopurile promise și nici nu cred că vor ajunge până la Crăciun.

Deci primul semestru este ratat. Iar acolo unde se face învățământ on-line se face cu sincope, nu toți profesorii au urmat cursurile de predare on-line, pentru că cei de la minister s-au trezit abia în iulie să îi pregătească, cadrele didactice se pensionează masiv de teama coronavirusului și situația este complicată. Să sperăm că acum, după alegeri, și cei din minister se vor ocupa mai mult de școală, nu de campanie”, ne-a declarat prof. Ion Duță, vicepreședinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.