Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Reziltatul istoric“ în alegerile locale obținut de PNL a fost urmat de o ședință cu scântei. Ca urmare a unor rezultate dezastroase, Orban a făcut o solicitare care i-a luat prin surprindere pe „greii” din PNL. Mai mulți lideri de filiale judeţene ale PNL şi-au anunţat, în şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN), demisia de la conducerea organizaţiilor ca urmare a rezultatelor obţinute la alegerile locale, potrivit EVENIMENTUL ZILEI.

Ludovic Orban anunțase că toți președinții de organizații care nu au făcut performanță trebuie să demisioneze, declarându-se nemulțumit fiindcă nu a fost atins ”scorul din sondaje” și că – în unele localități – ”am fost varză”. ”Sunt nemulţumit de rezultatul alegerilor, nu ne-am atins scorul din sondaje. În unele localităţi am fost varză ca organizare în ziua alegerilor. Preşedinţii de organizaţii care nu au făcut performanţă îşi vor da demisia”, a spus, citat de GÂNDUL, Ludovic Orban în şedinţa conducerii PNL.

PNL a obţinut 34% la nivel naţional, amintește ADEVĂRUL. În afara judeţelor Harghita şi Covasna, dominate de UDMR, cele mai slabe rezultate înregistrate de PNL au fost în judeţele: Tulcea, Satu Mare, Olt şi Hunedoara.

Până la urmă, șapte președinți de organizații județene ale PNL și-au dat demisiile miercuri dimineață în urma rezultatelor slabe la alegerile locale, anunță G4MEDIA. Este vorba despre liderii organizațiilor județene Hunedoara (Lucian Heiuș), Buzău (Cristinel Romanescu), Bacău (Ionel Palăr), Satu-Mare (Adrian Albu), Timiș (Nicolae Robu), Ialomița (Tinel Gheorghe) și Brăila (Alexandru Dănăilă).

Cei șapte și-au anunțat demisiile în cadrul ședinței Biroului Permanent Național (BPN) al PNL, după ce au obținut scoruri modeste, de sub 24%, la alegerile de duminică. Nu același lucru s-a întâmplat la București, unde filiala e condusă de actualul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, iar scorul PNL a fost de 19%.

Dar Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi liderul PNL Bucureşti, este unul dintre oamenii de încredere ai premierului Orban iar acesta a explicat că rezultatul e datorat faptului că partidul a sprijinit un candidat independent. Liderul PNL, remarcă ANTENA3, e convis că formațiunea sa ar fi obținut, în București, un rezultat „mult mai bun“ dacă și-ar fi desemnat un candidat propriu în loc să-l susțină pe Nicușor Dan.

Dar spiritele din PNL nu s-au calmat. ROMÂNIA LIBERĂ anunță că 70 dintre cei 102 lideri de organizaţii PNL Argeş, dintre care 21 sunt primari, cer conducerii partidului să-l demită pe preşedintele organizaţiei judeţene, Adrian Miuţescu. Semnatarii scrisorii adresate Biroului Politic Naţional al PNL îl acuză pe preşedintele PNL Argeş de eşecul alegerile locale din judeţ. Printre acuzaţiile aduse se află şi înlăturarea unor primari capabili, care acum au obţinut noi mandate dar nu sub stindardul PNL.

Și mai mulți membri PNL Galați cer conducerii centrale a partidului dizolvarea conducerii filialei judeţene şi numirea unei echipe interimare, anunță COTIDIANUL. Solicitarea vine tot după rezultatele slabe înregistrate de liberali în acest județ, în care PSD a recâștigat cu peste 50% atât Primăria municipiului reședință de județ, prin Ionuţ Pucheanu, cât și șefia Consiliului Județean, prin Costel Fotea.

Despre alianțele post- electorale, liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat miercuri că le-a recomandat filialeor să facă alianțe doar cu USR-PLUS și PMP în consiliile locale și județene. Totodată el a explicat că există posibilitatea unor alianțe cu UDMR în județele cu populație maghiară, anunță GÂNDUL.

„Partidele afine cu care suntem în colaborare de patru ani de zile cu care am recomandat filialelor să facă alianţe sunt PMP şi USR PLUS. De asemenea, în judeţele cu populaţie maghiară, acolo unde se pot găsi puncte comune şi programe comune, de asemenea, am permis realizarea de înţelegeri şi alianţe cu reprezentanţii UDMR din administraţia locală”, a declarat Orban, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL”, a precizat Orban.

La nivel național, PSD şi PNL şi-au împărţit ţara pe din două, amintește NAȚIONAL. PSD controlează 20 de consilii judeţene, PNL 17, iar UDMR 4. Dar PNL a câştigat mai multe voturi. Datele parţiale arată că PNL a câştigat alegerile locale cu 34% din voturi, urmat de PSD cu 30% şi de USR/PLUS cu 13%. Datele oficiale arată că PNL a câştigat 15 municipii în urma alegerilor locale, PSD, 13 municipii, USR-PLUS, patru, iar UDMR, tot patru.


Comentarii

@Constantin Taina Nu, că „Violenta” venea pe via Cotroceni. Ce vine d-acolo e de sușă divină, nu de vină...

3 octombrie 2020 10:45

@Constantin Taina Nu, că „Violenta” venea pe via Cotroceni. Ce vine d-acolo e de sușă divină, nu de vină...

3 octombrie 2020 10:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.