Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În baza primelor rezultate de la recentele alegeri locale și în așteptarea datelor finale, când promite o ”analiză mai amplă”, fostul premier și ex-lider al PSD-ului atrage atenția asupra unor aspecte ce se desprind după scorul înregistrat de formațiunea condusă de către Marcel Ciolacu la scrutinul din 27 septembrie.

”Votul pentru locale, mai ales cel de la nivelul consiliilor județene, reprezintă (…) cel mai bun „sondaj” înaintea alegerilor parlamentare din decembrie. Cu 30% vot politic, Psd riscă, după parlamentare, să petreacă încă patru ani în opoziție. Voturile dreptei însumează peste 50%”, notează Adrian Năstase într-o analiză publicată marți pe blogul său.

Fostul premier aduce în discuție și o altă chestiune ce nu ar trebui neglijată, după rezultatele de la scrutinul din 27 septembrie: schimbările de tabere politice. ”Ce se poate face? E foarte complicat, mai ales că Iohannis și Pnl nu vor, în niciun caz, să fie amânate parlamentarele în 2021, știind care vor fi costurile politice ale unei viitoare politici de austeritate. În plus, în bună tradiție românească, după rezultatele la locale, se va intensifica migrația politică, generată și de pericolul unor epurări din administrație”, punctează Năstase.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.