Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un scandal imens umbrește rezultatul alegerilor locale din București. După ce Clotilde Armand a chemat poliția la Primăria Sectrorului 1, pentru o presupusă tentativă de fraudare a alegerilor de către reprezentanții PSD, PNL și USR-PLUS au venit și cu acuzații de furt de voturi. Cele două formațiuni politice susțin că voturile lor din procesele-verbale de la secțiile de vot au fost trecute în dreptul altor partide pe site-ul Autorității Electorale Permanente. Marcel Ciolacu, președintele PSD, califică drept „o tâmpenie” acuzațiile de fraudă și spune că partidul a depus plângere la Biroul Electoral Central pentru renumărarea voturilor.

Clotilde Armand a relatat luni seară, la Digi24, episodul cu teancul de procese-verbale de la Biroul Electoral de sector, care au fost descoperite în sediul Primăriei Sectorului 1. Ea a spus că, deoarece colegii ei nu aveau dreptul să intre în sediul biroului electoral, stăteau de pază afară.

Integral pe Digi24Comentarii

Pe lângă scandalul de la Sectorul 1, a apărut un nou tip de acuzații de fraudă electorală: furt de v Cristian Băcanu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, afirmă că partidului său i-au fost furate aproape 100 de voturi într-o singură secție. „Avem dovada că într-o secție de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat. În total, în această secție, vorbim despre o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL si un vot la Primar - aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție). Dacă pe o singură secție de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Digi24.

29 septembrie 2020 8:25

PSD are hotia in sange. Acum se explica si declaratia G. Firea de a astepta numararea voturilor de a doua zi. Spera ca se vor maslui suficiente procese verbale pentru a castiga. Dar diferenta intre ea si Nicusor Dan a fost prea mare si nu s-a putut fura atat de mult.

29 septembrie 2020 8:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.