Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La doar câteva zile după ce China declara că nu dorește un conflict deschis, tensiunile dintre Beijing și Washington ating din nou temperatura de fierbere.
Liderul chinez Xi Jinping a declarat săptămâna trecută la ONU că nu are intenția de a declanșa un „război deschis” („hot war”), însă, la scurt timp, unul dintre șefii propagandei regimului comunist a declarat despre Taiwan: „începem războiul”.

Hu Xijin, redactorul șef al cotidianului chinez de limbă engleză Global Times, controlat de partidul comunist, s-a arătat iritat de afirmația făcută de Statele Unite că ar putea trimite trupe pentru a apăra independența și democrația Taiwanului. „Odată ce fac pasul să readucă trupe american în Taiwan, Armata Populară de Eliberare (APE) va începe cu siguranță un război drept pentru a apăra integritatea teritorială a Chinei”, a declarat Hu Xijin.

El a răspuns astfel unui articol publicat de un ofițer al US Marine Corps în Military Review. În articolul respectiv, având titlul „Descurajarea Dragonului – Revenirea forțelor americane în Tauwan”, căpitanul Walker Mills avertiza că marele dezechilibru militar dintre China și Taiwan face ca o invazie.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.