Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Odată cu victoria dreptei la alegerile locale din București și, mai precis, cu a acelui candidat și a acelor partide cu cea mai clară aplecare spre reforma politică și administrativă se încheie un ciclu negru de 12 ani. El a început cu Sorin Oprescu și, până la un moment dat, părea că nu se va mai încheia odată cu Gabriela Firea.

Fără a ne aventura acum în prognoze super-optimiste despre cum vor arăta următorii patru ani sub Nicușor Dan, trebuie totuși reținut exemplul unuia dintre cele mai mari municipii din România, Cluj-Napoca.

Orașul cu prima stradă SMART de azi, cu autobuze electrice, în curând și cu metrou, nu a fost nici el o lumină perpetuă în materie de opțiuni inteligente făcute de electorat și oferte decente din partea politicului. Timp de 12 ani, sub primitivul extremist Gheorghe Funar, clujenii optaseră, ca hipnotizați, să se sufoce la foc mic și cu răbdare ardelenească într-un oraș pe zi ce trece mai gri, tot mai anost și pistruiat înșelător cu tricolorul pe care Funar îl pictase/plantase, cu tupeu, peste tot – de la pavele, la pubele, stâlpi, etc.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.