Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Organizația civică România Curată, care analizează, începând cu anul 2003, alegerile din România, i-a luat la puricat pe candidații înscriși în cursa electorală pentru alegerile de ieri, verificând criteriile de integritate pe care le îndeplinesc sau nu cei considerați ca având șanse reale la aceste alegeri. Concluzia a fost aceea că o pătrime dintre persoanele verificate nu îndeplinesc aceste criterii.

Algoritmul de verificare se referă la trimiterile în judecată sau condamnările penale, traseismul politic, profitul din conflictele de interese în funcția publică, incompatibilități sancționate de ANI, profitul din nepotisme, autonomia față de serviciile secrete, atitudini discriminatorii sancționate de CNCD, profit din contracte cu statul și relația cu companii private abonate la bani publici, frauda academică sau colaborarea cu fosta Securitate.

Conform România Curată, au fost monitorizați doar candidații la funcțiile de primar municipiu reședință de județ și preşedinţi de consiliu județean. Regula a fost includerea celor trei mai bine plasați în sondaje, cu două excepții, care se referă la doi candidați care se aflau la mare distanță de ceilalți și au fost monitorizați doar ei, precum și situația în care sondajele nu au diferențiat foarte bine locurile 2 și 3, fiind, astfel monitorizați candidații cu șanse.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.