Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un microsatelit high-tech, care are misiunea de a pregăti calea pentru Gateway - stația spațială care va orbita Luna, parte a programului NASA ce vizează revenirea astronauţilor americani pe Lună - este pregătit pentru lansarea ce va avea loc anul viitor, transmite Space.com, citat de Agerpres.

Microsatelitul NASA, denumit CAPSTONE (Cislunar Autonomous Positioning System Technology Operations and Navigation Experiment), urmează să fie amplasat pe orbita selenară NRHO (near rectilinear halo orbit) pe care va fi plasată şi staţia orbitală Gateway.

CAPSTONE este un satelit de dimensiunea unui cuptor cu microunde care cântăreşte 25 de kilograme. Misiunea sa principală va avea durata de 6 luni. CAPSTONE trebuie să demonstreze cum se poate plasa un obiect pe orbita NRHO şi va trebui să testeze o nouă tehnologie de navigaţie în spaţiu.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.